Rezygnacja Mirosława Skrzypczyńskiego. Oświadczenie PZT.

Były już prezes Polskiego Związku Tenisowego Mirosław Skrzypczyński zrezygnował dziś z funkcji członka zarządu PZT. Poniżej publikujemy oświadczenie prezesa Związku, Dariusza Łukaszewskiego.

Szanowni Państwo
Zarząd Polskiego Związku Tenisowego informuje, że dzisiaj tj. w dniu 29 listopada 2022 r. Pan Mirosław Skrzypczyński złożył oświadczenie o rezygnacji z pełnienia funkcji Członka Zarządu Polskiego Związku Tenisowego ze skutkiem natychmiastowym.
Powyższe oznacza, że Pan Mirosław Skrzypczyński nie pełni obecnie jakichkolwiek funkcji w Polskim Związku Tenisowym. W celu rozwiania wszelkich wątpliwości oświadczamy, że Pan Mirosław Skrzypczyński nie pełni jakichkolwiek funkcji także w innych organach Związku (np. Komisja Rewizyjna, inne komisje, kolegia czy grupy robocze).

Prezes PZT
Dariusz Łukaszewski

Podobne wiadomości

Magdalena Fręch. Fot. WTA 500 Internationaux de Strasbourg 2024